Hieronder kun je een overzicht van de Workshops (met of zonder drankpakket) en de Complete Arrangementen zien.
De workshops: koken onder begeleiding (van half Mei tot eind September)
Workshops worden bij gehouden in Soest of ik kom ook graag bij jou thuis (op 1.5 meter afstand), in je keuken of in je tuin, en zal je begeleiden om het vakantiegerecht van je keuze te maken. Op de dag van de workshop, zal ik je helpen met het voorbereiden van het gerecht en zal je allerlei tips geven (die ik zelf van mijn oma heb gekregen). Omdat het ook over vakantie gaat, zal ik je informatie geven over de bestemming en de reizen die je daar zou kunnen maken. Op die dag ben jij dus de chef kok en ik de kok/reisleider! Vervolgens ga je, met alle andere deelnemers, gezamenlijk eten.
Workshop Paella (circa 4 uur)
met drankpakket 52 eur pp zonder drankpakket 45 eur pp
Paella is een Spaans rijstgerecht met vlees (GEEN VIS OF ZEEVRUCHTEN!) en komt oorspronkelijk uit Valencia waar ook de rijstvelden te vinden zijn. Deze klassieker is uitgegroeid tot een nationaal symbool voor de Spaanse keuken. Het is ook mogelijk een vegetarische variant te maken!
►Met vlees (kip en konijn) of vegetarisch
Workshop Fideuá of Paella met vis en zeevruchten (circa 4 uur)
met drankpakket 56 eur pp zonder drankpakket 49 eur pp
Fideuá is een andere typisch Valenciaans gerecht uit het havenstadje Gandía. Deze wordt ook in de paella pan gemaakt maar ipv rijst worden kleine pastas, vis en zeevruchten gebruikt.
►Met vis en zeevruchten of vegetarisch
Workshop Arroz al horno (circa 3 uur)
met drankpakket 49eur pp zonder drankpakket 41 eur pp
Arroz al horno (rijst in de oven) is een geurige ovenschotel met rijst uit Valencia. Het is een gerecht dat je makkelijk kunt voorbereiden en waarvan je zonder moeite tegelijkertijd een vegetarische variant kan maken!
►Met vlees (varken spareribs en worsten) of vegetarisch
Workshop Spaanse tapas en coktails (circa 5 uur)
met drankpakket 60eur pp zonder drankpakket 53 eur pp
De tapas komen oorspronkelijk uit Castilla waar lang geleden een koning had bedacht dat er bij een glas wijn altijd iets te eten aangeboden zou moeten worden. Zo werd een klein schaaltje met iets lekkers op het wijnglas geplaatst. Het glas had dus "una tapa" wat betekent deksel. In de loop der jaren zijn de tapas meer uitgebreid geworden en worden vaak als maaltijd gegeten.
►keuze van vlees, vis of vegetarisch
Keuze van 2 warme en 2 koude tapas en 1 drankje:
Warme tapas; tortilla de patatas (de spaanse aardapelomelet), patatas bravas, gambas al ajillo (scampi met knoflook), champiñones al ajillo (champignons met knoflook), higaditos de pollo con tomate (kippenlever met tomaat), tosta de sobrasada con piñones y romero frito (smeerbaar chorizo met pijnboompitten en gebakken rosmarijn), pan con pimenton (brood in de oven met paprika), artisjok met serrano ham of manchego kaas, habas con jamón (tuinbonen met spaanse ham), judías verdes con jamon y tomate (sperziebonen met spaanse ham en tomaat), garbanzos con chorizo (kikkererwten met chorizo), Pimientos del piquillo rellenos de atún y huevo (gevulde piquillo paprikas met tonijn en ei)
Koude tapas: pan con tomate (brood met tomaat), gazpacho andaluz (koude tomatensoep), paprikas en aubergine in olijfolie, titaina valenciana (een soort tapenade met tomaat, paprikas en tonijn), mojama (gezouten en gedroogde tonijn met tomaat en ui), Escarraget (bacalao met rode paprika in olijfolie), ensaladilla rusa (een salade met aardapelen, olijven, erwten, wortel, tonijn en mayonnaise), clochinas en escabeche (mosselen in escabeche saus)
Drankjes: Agua de valencia (op basis van verse sinaasappelsap), tinto de verano (op basis van rode wijn), sangría (op basis van rode wijn), cava 43 (op basis van cava/prosecco), carajillo (koffiedrank met alcohol), bonbón (koffiedrank met gecondenseerde melk), café o cortado del tiempo (zomerkoffie)
Workshop Tortilla de patatas (circa 2.5 uur)
met drankpakket 38eur pp zonder drankpakket 31 eur pp
Deze eenvoudige maar overheerlijke, stevige, dikke omelet is een Spaanse klassieker die als tapa of als volledig gerecht gegeten kan worden.
►vegetarisch
Voor alle workshops geldt een minimum aantal deelnemers van 4 personen en een maximum aantal van 8 personen
De vermelde prijzen zijn per individuele deelnemer en zijn
INCLUSIEF:
-de gekozen workshop met persoonlijke begeleiding (uiteraard met 1.5 meter van elkaar en in een verwarmte ruimte in de winter)
-een welkomsdrankje en onbeperkt water, sap en frisdrank,
-een drankpakket (als optie gekozen)
-na afloop spaanse koffiespecialiteiten of thee met lekkernij
-alle nodige ingrediënten
-de huur van een paella pan en brander met gas (min. 2 personen/pan). Voor individuele paella en brander wordt een toeslag van 5 eur pp in rekening gebracht.
-kookadvies, tips en het recept. Tijdens de workshop krijg je ook wat uitleg over Spaanse gewoontes en bestemmingen, zodat je helemaal voorbereid bent voor een toekomstige reis naar Spanje
-BTW
.
EXCLUSIEF:
Mijn tips
Heeft u een speciale gelegenheid of iets te vieren? Kies dan een compleet arrangement.
Heb je geen zin om zelf te koken maar wil je wel met een groep vrienden of familieleden zien hoe de paella wordt gemaakt, reistips krijgen en daarna gezamenlijk lekker eten? Dan biedt ik de formule:
Compleet Paella arrangement 29 eur pp
Compleet Fideuá arrangement 31 eur pp
Compleet Arroz al horno arrangement 25 eur pp
De vermelde prijzen zijn per individuele deelnemer en zijn inclusief de huur van een paella met brander en gas, mijn diensten als kok en alle ingrediënten, kookadvies en tips, het recept, gratis rijkosten binnen Soest, Soesterberg en Baarn en BTW.
De vermelde prijzen zijn exclusief de rijkosten van 0.25 eur per km buiten het boven genoemde gebied
Minimaal aantal deelnemers: 6/Maximaal aantal deelnemers; 10
Voor grotere gezelschappen (meer dan 10 personen), neem dan contact op met mij via het contactformulier of 06-39422120.
De workshops Paella zijn nu ook verkrijbaar op AirBnB experiences