ReisSmakelijkmet Mijnvakantiecoach
 

Hieronder kun je een overzicht van de Workshops en de Complete Arrangementen zien.

De workshops: koken onder begeleiding

Ik kom graag bij jou thuis (op 1.5 meter afstand), in je keuken of in je tuin, en zal je begeleiden om het vakantiegerecht van je keuze te maken. 

Jij ontvangt de boodschappenlijst voor de verse ingrediënten per email 1 week van tevoren zodat je op tijd kan voorbereiden. Wil je liever dat ik alles meeneem, laat het gewoon weten (zie meerprijs hieronder).                               

Op de dag van de workshop, zal ik je helpen met het voorbereiden van het gerecht en zal je allerlei tips geven (die ik zelf van mijn omas heb gekregen). Omdat het ook over vakantie gaat, zal ik je informatie geven over de bestemming en de reizen die je daar zou kunnen maken. Op die dag ben jij dus de chef kok en ik de kok/reisleider! Vervolgens ga je, met alle andere deelnemers, gezamenlijk eten. 


Workshop Paella (circa 3 uur)                                                                                                  37 eur pp 

Paella is een Spaans rijstgerecht met vlees (GEEN VIS OF ZEEVRUCHTEN!) en komt oorspronkelijk uit Valencia waar ook de rijstvelden te vinden zijn. Deze klassieker is uitgegroeid tot een nationaal symbool voor de Spaanse keuken. Het is ook mogelijk een vegetarische variant te maken!              

►Met vlees (kip en konijn) of vegetarisch 


 

Workshop Fideuá (circa 3 uur)                                                                                          39 eur pp  

Fideuá is een andere typisch Valenciaans gerecht uit het havenstadje Gandía. Deze wordt ook in de paella pan gemaakt maar ipv rijst worden kleine pastas, vis en zeevruchten gebruikt.  

►Met vis en zeevruchten of vegetarisch 


 

Workshop Arroz al horno  (circa 2.5 uur)                                                                              35 eur pp 

Arroz al horno (rijst in de oven) is een geurige ovenschotel met rijst uit Valencia. Het is een gerecht dat je makkelijk kunt voorbereiden en waarvan je zonder moeite tegelijkertijd een vegetarische variant kan maken!  

►Met vlees (varken spareribs en worsten) of vegetarisch  

 


 

Workshop Spaanse tapas en coktails (circa 4 uur)                                                            45 eur pp

De tapas komen oorspronkelijk uit Castilla waar lang geleden een koning had bedacht dat er bij een glas wijn altijd iets te eten aangeboden zou moeten worden. Zo werd een klein schaaltje met iets lekkers op het wijnglas geplaatst. Het glas had dus "una tapa" wat betekent deksel. In de loop der jaren zijn de tapas meer uitgebreid geworden en worden vaak als maaltijd gegeten.

►keuze van vlees, vis of vegetarisch

Keuze van 2 warme en 2 koude tapas en 1 drankje: 

Warme tapas; tortilla de patatas (de spaanse aardapelomelet), patatas bravas, gambas al ajillo (scampi met knoflook), champiñones al ajillo (champignons met knoflook), higaditos de pollo con tomate (kippenlever met tomaat), tosta de sobrasada con piñones y romero frito (smeerbaar chorizo met pijnboompitten en gebakken rosmarijn), pan con pimenton (brood in de oven met paprika), artisjok met serrano ham of manchego kaas, habas con jamón (tuinbonen met spaanse ham), judías verdes con jamon y tomate (sperziebonen met spaanse ham en tomaat), garbanzos con chorizo (kikkererwten met chorizo), Pimientos del piquillo rellenos de atún y huevo (gevulde piquillo paprikas met tonijn en ei)

Koude tapas: pan con tomate (brood met tomaat),  gazpacho andaluz (koude tomatensoep), paprikas en aubergine in olijfolie, titaina valenciana (een soort tapenade met tomaat, paprikas en tonijn), mojama (gezouten en gedroogde tonijn met tomaat en ui),  Escarraget (bacalao met rode paprika in olijfolie), ensaladilla rusa (een salade met aardapelen, olijven, erwten, wortel, tonijn en mayonnaise), clochinas en escabeche (mosselen in escabeche saus)

Drankjes: Agua de valencia (op basis van verse sinaasappelsap), tinto de verano (op basis van rode wijn), sangría (op basis van rode wijn), cava 43 (op basis van cava/prosecco), carajillo (koffiedrank met alcohol), bonbón (koffiedrank met gecondenseerde melk), café o cortado del tiempo (zomerkoffie)

 

 

Workshop Tortilla de patatas (circa 2 uur)                                                                          25 eur pp 

Deze eenvoudige maar overheerlijke, stevige, dikke omelet is een Spaanse klassieker die als tapa of als volledig gerecht gegeten kan worden. 

►vegetarisch          

  • Workshop Tortilla de patatas gecombineerd met 1 tapa (1.5 uur)                         33 eur pp 
  • Workshop Tortilla de patatas gecombineerd met 2 tapas (2 uur)                          40 eur pp 


                                           


Voor alle workshops geldt een minimum aantal deelnemers van 2 personen en een maximum aantal van 8  personen


De vermelde prijzen zijn per individuele deelnemer en zijn

INCLUSIEF:

-de gekozen workshop met persoonlijke begeleiding (uiteraard met 1.5 meter van elkaar en in een verwarmte ruimte in de winter)

-een welkomsdrankje en vervolgens onbeperkt water, sap, frisdrank, thee of koffie

-na afloop koffie of thee met lekkernij

-alle nodige ingrediënten

-de huur van een paella pan en brander met gas (min. 2 personen/pan). Voor individuele paella en brander wordt een toeslag van 5 eur pp in rekening gebracht.

-kookadvies, tips en het recept. Tijdens de workshop krijg je ook wat uitleg over Spaanse gewoontes en bestemmingen, zodat je helemaal voorbereid bent voor een toekomstige reis naar Spanje

-gratis rijkosten binnen Soest, Soesterberg en Baarn 

-BTW 

.  

EXCLUSIEF:

  • Meerprijs wijn rood, wit of rosé      10 eur per fles
  • Meerprijs voor bier                              2 eur per fles
  • de aanschaf van een Startpakket
  • rijkosten van 0.25 eur per km (buiten Soest-Soestduinen-Soestdijk-Soesterberg en Baarn)


Mijn tips

  1. Op een echte paella brander koken: een paella koken op je fornuis kan zonder probleem maar wil je de echte paella ervaring, dan raad ik je aan om de paella op een echte paella brander te koken net zoals echte valencianers.  
  2. Met de juiste ingrediënten zijn de gerechten altijd gelukt. Onder Startpakketten kun je een pakket aanschafen met alle houdbare ingrediënten die je nodig hebt, met of zonder paella pan of terracotta ovenschaal. Deze komen direct uit Spanje!
  3. Op zoek naar een cadeau? Of iemand jarig? Geef dan een cadeaubon. Je ontvangt een digitale cadeaubon die je direct kunt uitprinten.                                                                                 Willen andere meedoen met de jarige? Dan ontvangen de extra deelnemers 10% korting op vermelding van het nummer op de cadeaubon.


Heeft u een speciale gelegenheid of iets te vieren? Kies dan een compleet arrangement.

Heb je geen zin om zelf te koken maar wil je wel met een groep vrienden of familieleden zien hoe de paella wordt gemaakt, reistips krijgen en daarna gezamenlijk lekker eten? Dan biedt ik de formule:          

Compleet Paella arrangement                                                                                         28 eur pp   

Compleet Fideuá arrangement                                                                                        30 eur pp    

Compleet Arroz al horno arrangement                                                                           25 eur pp  

De vermelde prijzen zijn per individuele deelnemer en zijn inclusief de huur van een paella met brander en gas, mijn diensten als kok en alle ingrediënten (ook de verse), kookadvies en tips, het recept, gratis rijkosten binnen Soest, Soesterberg en Baarn en BTW. 

De vermelde prijzen zijn exclusief de rijkosten van 0.25 eur per km buiten het boven genoemde gebied, de meerprijs voor wijn en de borg van 15 eur voor de paella pan. 

Minimaal aantal deelnemers: 6/Maximaal aantal deelnemers; 10


Voor grotere gezelschappen (meer dan 10 personen), neem dan contact op met mij via het contactformulier of 06-39422120. 


De workshops Paella zijn nu ook verkrijbaar op AirBnB experiences